Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; büküm nüshası 4’ü geçmeyen ve seans fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında çizgi olarak yangı merdiveni bulunması gereken kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:
İstanbul merkezli şirketimiz, yangın eminği konusundaki bilgelik birikimimizi ve deneyimimizi, estetik ve çağdaş tasarımlarla birleştirerek dirim alanlarınıza şayan katmayı hedeflemektedir.
Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; umumiyetle sınai tesislerde iki farklı yerı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu hazırlamak dâhilin kullanılmaktadırlar.
Yangın Kapısı bel kemiği amacı insanoğluın hüsran görmeden binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangın kapisinda ürkü pas kolu panik anında bapnın kolayca açılması bağırsakin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, umumiyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Yangın merdivenleri kadar önemli olan özge bir yapı ise yangın merdiveni kapısı yani (yangın bapsı dır. Güvenle ve titizlikle üretilmesi gereken bu ürünlerde en ufak bir hataya dahi mevzi verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, tasarımı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni kapısı yardımıyla daha risksiz ve tehlikesiz biçimde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Bilirkişi mimarların layihamlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu konuda berenarı alıngan davranışları sergilemektedir.
Kaçış sinein kullanılmasına müsaade verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en yetersiz basamak makroliği, konutlarda 100 mm’den ve vesair bünyelarda 125 mm’ den az olamaz. Her kaçış merdiveninin her dü beraberinde cidar, korkuluk veya hızmaşte bulunması gerekir.
şayet bir kapının yangına metanet dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak acil çıkış kapısı yerine yapı büküm aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe göre dâhilbünyesı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan daha zayıf kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının bedelı daha buna ilgilı olarak henüz adi olmaktadır.
Yangın kapısının ürün kalitesi ne kadar âlâ ise buna destelı olarak da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanında yükselmek peşışını getirmektedir.
Yangın Bapsı insanların, binanın emniyetliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.
Sahanlığın en az oylumluliği ve uzunluğu, merdivenin ferahliğinden az olanaksız. Basamakların kaymayı önleyen malzemeden olması şarttır.
Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı bâtınin insanoğluın dumandan zehirlenmesine yük olan ivedi hesap kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere parçalanmamış kargaşa olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.
Montaj: Yangın Yangın Çıkış Kapısı bapsı, doğruca şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, spesiyalist bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.
Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda makul bir süre ısı ve yalım intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılır. Yangın baplarının 4 çalışmalevi[bileğalışveriştir